Zoeken naar rechterlijke uitspraken en jurisprudentie

Via Uitspraken.nl kunt u eenvoudig zoeken in onze online uitspraken databank door het invoeren van één of meerdere trefwoorden. Het is uiteraard ook mogelijk om te zoeken op wetsartikelen, zaaknummer, ECLI nummer of het oude LJN nummer.

15 jaar cel voor beroving en gekwalificeerde doodslag in 1995

1 december 2015

?De rechtbank in Rotterdam heeft vandaag een 39-jarige Poolse man veroordeeld tot een gevangenisstraf van 15 jaar. Vast is komen te staan dat de man in augustus 1995 een hoogbejaarde vrouw in Rotterdam in haar woning aan de Boezemlaan heeft overvallen. De man heeft de vrouw met geweld om het leven gebracht en haar beroofd van sieraden en haar bankpasje. 

 
Ook acht de rechtbank bewezen dat de man in juli 1995 een andere bejaarde vrouw in haar woning aan de Akkerwindestraat in Rotterdam heeft beroofd en mishandeld.
 
In beide gevallen zijn sporen van de man in de woningen van de slachtoffers aangetroffen.  
 
De rechtbank acht onvoldoende concreet bewijs aanwezig voor de betrokkenheid van de verdachte bij de overval op een derde hoogbejaarde vrouw in haar woning aan de Bergselaan, eveneens in juli 1995. De man is van dat feit vrijgesproken.
 
De man kwam al vrij snel na de berovingen uit 1995 bij justitie in beeld maar kon niet eerder worden berecht omdat hij sinds 1996 in Engeland vast zat wegens een dubbele roofmoord aldaar. Pas nadat hij in Engeland een aanzienlijk gedeelte van zijn straf had uitgezeten, kon hij in Nederland worden berecht.
 

Bron: Rechtbank Rotterdam

Zie ook

Oozo.nl
Weten wat er in jouw buurt of straat gebeurt?
FaillissementsDossier.nl
Alle faillissementen en surseances in Nederland
FaillissementsDossier.be
Alle faillissementen en opschortingen in België
ProcedureCollective.fr
Alle faillissementen in Frankrijk
DatIsSlimBedacht.nl
Tips - Ideeën - Slimmigheden
  • Uitspraken.nl is een produkt van Binq Media B.V. - Mart Smeetslaan 1, 1217 ZE Hilversum - Kvk nummer 54506158