Zoeken naar rechterlijke uitspraken en jurisprudentie

Via Uitspraken.nl kunt u eenvoudig zoeken in onze online uitspraken databank door het invoeren van één of meerdere trefwoorden. Het is uiteraard ook mogelijk om te zoeken op wetsartikelen, zaaknummer, ECLI nummer of het oude LJN nummer.

Nieuws overzicht rechtbanken

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ...
 
vrijdag 16 augustus 2019 - Aangezien de lak- en verflaag van voertuigen nogal kwetsbaar is en dient om de metalen carrosseriedelen tegen roest te beschermen, is het noodzakelijk om de onbeschadigde conditie van de carrosserie te handhaven, om nog maar te zwijgen van het esthetische aspect.
donderdag 3 december 2015 - De rechtbank Oost-Brabant heeft vandaag een 48-jarige man uit Lith veroordeeld tot een gevangenisstraf van 5 jaar. De man was leider van een criminele organisatie die zich van januari tot oktober 2013 bezighield met drugshandel, waaronder de uitvoer van ruim 181 kilo hasj en 1 kilo cocaïne naar Zweden. Vier andere verdachten (27, 44, 50 en 51 jaar) krijgen voor hun aandeel in de drugshandel celstraffen uiteenlopend van 24 maanden tot een taakstraf van 180 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 3 maanden.
donderdag 3 december 2015 - ?De burgemeester van Veghel mag per 9 december a.s. een loods sluiten waar onlangs een hennepknipperij is aangetroffen. Dit oordeelde de voorzieningenrechter van de rechtbank Oost-Brabant vandaag.  
woensdag 2 december 2015 - ?De rechtbank Midden-Nederland veroordeelt een 35-jarige verdachte uit Urk tot een gevangenisstraf van 8 jaar voor poging tot doodslag op een 18-jarig meisje op 19 oktober 2014 op camping Het Bosbad in Emmeloord. 
woensdag 2 december 2015 - ?Een 51-jarige man uit Oss is vandaag door de rechtbank Oost-Brabant vrijgesproken. De man werd ervan verdacht 3 minderjarige jongens te hebben misbruikt. 
woensdag 2 december 2015 - ?De arbeidsovereenkomst van de directeur van kunstinstelling De Appel in Amsterdam wordt op 1 februari 2016 ontbonden.  Dat heeft de kantonrechter bepaald op basis van de nieuwe h-grond van artikel 7:669 lid 3 Burgerlijk Wetboek. Dit ziet toe op andere gronden dan in het artikel reeds genoemd, zoals een verstoorde verhouding of disfunctioneren. Daarvan is hier dus geen sprake. Wel constateert de kantonrechter dat het verschil van inzicht tussen het bestuur van De Appel en directeur Lorenzo Benedetti dusdanig groot is dat een verbetering daarin niet te verwachten is. Het bestuur van De Appel had om beëindiging van de arbeidsovereenkomst verzocht: zij heeft kritiek op de wijze waarop Benedetti de functie van directeur vervult. Het bestuur heeft die kritiek ook aannemelijk gemaakt. Benedetti wist van kritiek op zijn functioneren, onder andere uit de gesprekken die hij met medewerkers en met het bestuur heeft gevoerd. Benedetti heeft aangevoerd dat hij uitstekend functioneert en het bestuur zich dat niet realiseert. Hij verwijt het bestuur dat het die lacune niet bij zich zelf heeft opgemerkt en de kritiek niet de essentie van zijn werkzaamheden raakt. Met deze opstelling miskent Benedetti naar het oordeel van de kantonrechter de ernst van de kritiek van het bestuur op zijn functioneren, terwijl die kritiek deels voortkomt uit de problemen die de medewerkers al langere tijd ervaren. Het bestuur is juist wel van mening dat de kritiek de kern van het directeurschap betreft, te weten het bepalen van beleid en het leiding geven aan de uitvoering daarvan. Artistieke inbreng alleen is voor het bestuur onvoldoende. Gelet op het wederzijds verschil van inzicht kan van De Appel in redelijkheid niet worden gevergd de arbeidsovereenkomst te laten voortduren. De kantonrechter ziet geen aanleiding om aan Benedetti een billijke vergoeding toe te kennen nu daarom niet is verzocht en onvoldoende gesteld of gebleken is dat De Appel ernstig verwijtbaar heeft gehandeld. 
woensdag 2 december 2015 - ?De staatssecretaris van Economische Zaken moet de namen van de afnemers van vleesgroothandel Willy Selten in Oss alsnog openbaren. Ook moet hij de product- en merknamen en CE-nummers van de producten van Selten openbaar maken. Dat heeft de rechtbank bepaald.De staatssecretaris maakte, nadat stichting Foodwatch daarom had gevraagd, in 2013 openbaar in welke producten vleesgroothandel Selten zonder dat te melden paardenvlees had vermengd met rundvlees. Ook openbaarde hij welke acties de betrokken afnemers hebben ondernomen met betrekking tot het door hun afgenomen vlees.De staatssecretaris weigerde echter de adresgegevens van de afnemers, contactgegevens van medewerkers, naam van het levensmiddel, Europees artikelnummer van het product en de lijst van debiteuren van Selten te openbaren, omdat de betrokken afnemers en debiteuren door de openbaarmaking van die gegevens volgens hem onevenredig zouden worden benadeeld. Er zou volgens hem een vertekend beeld in de publieke opinie kunnen ontstaan: door gebrek aan contextinformatie zouden de afnemers ten onrechte als overtreder kunnen worden aangemerkt.Foodwatch deed terecht een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur (Wob) oordeelt de rechtbank. Volgens de rechtbank mag namelijk als algemeen bekend worden verondersteld dat het Selten is geweest die paardenvlees heimelijk mengde met rundvlees en dat dit voor de afnemers van Selten niet kenbaar was. Op dit punt valt aan de afnemers van Selten dan ook geen verwijt te maken. De afnemers zijn net als de consument door Selten misleid.De rechtbank acht het dan ook niet zonder meer aannemelijk dat het publiek de afnemers van Selten – ten onrechte – als overtreder zal aanmerken indien tot publicatie van de namen van de afnemers zal worden overgegaan. Daarbij kan de staatssecretaris bij de openbaarmaking onder de aandacht brengen dat het feit dat een bedrijf betrokken is bij een terugroepactie niet betekent dat het bedrijf onrechtmatig heeft gehandeld. Ook de afnemers kunnen dit eventueel onder de aandacht brengen. 
woensdag 2 december 2015 - ?De rechtbank heeft op 1 december 2015 geoordeeld dat een aanslag precariobelasting niet in stand kan blijven.
dinsdag 1 december 2015 - ?De rechtbank in Rotterdam heeft vandaag een 39-jarige Poolse man veroordeeld tot een gevangenisstraf van 15 jaar. Vast is komen te staan dat de man in augustus 1995 een hoogbejaarde vrouw in Rotterdam in haar woning aan de Boezemlaan heeft overvallen. De man heeft de vrouw met geweld om het leven gebracht en haar beroofd van sieraden en haar bankpasje. 
dinsdag 1 december 2015 - ?Een 55-jarige man uit Berkelland moet negen jaar de gevangenis in omdat hij een man doodschoot tijdens een uit de hand gelopen drugsdeal in Hengelo. Een 43-jarige Hengeloër die samen met hem het lichaam in het Twentekanaal dumpte krijgt een jaar gevangenisstraf. Ook voor het bezit van de zes kilo hennep die de mannen wilden verkopen veroordeelt de rechtbank beide mannen.
maandag 30 november 2015 - ?De rechtbank Limburg (locatie Maastricht) heeft vandaag uitspraak gedaan in de zaak tegen een 28-jarige man die terecht stond voor moord dan wel doodslag op Pascal Brouwers. De rechtbank acht doodslag bewezen en veroordeelt de verdachte tot een gevangenisstraf voor de duur van 5 jaren en tbs met dwangverpleging.
maandag 30 november 2015 - ?Een 45-jarige man uit Aarle-Rixtel moet 6 maanden de cel in voor het veroorzaken van een dodelijk ongeval in zijn woonplaats. Daarnaast raakt hij voor 2 jaar zijn rijbewijs kwijt. Dat bepaalde de rechtbank Oost-Brabant vandaag.
maandag 30 november 2015 - ?De rechtbank Oost-Brabant heeft een 45-jarige man uit Helmond veroordeeld voor bedreiging van zijn ex-partner. Hij krijgt hiervoor een gevangenisstraf van 188 dagen, waarvan 60 dagen voorwaardelijk.
maandag 30 november 2015 - ?De rechtbank Zeeland-West-Brabant, locatie Breda, veroordeelt een 23-jarige man uit ’s-Hertogenbosch tot 18 maanden celstraf en 3,5 jaar rijontzegging. De rechtbank vindt bewezen dat de man een verkeersongeluk heeft veroorzaakt, waarbij een jongeman om het leven is gekomen.
maandag 30 november 2015 - ?TSN Thuiszorg uit Almelo heeft surseance van betaling gekregen. De surseance is verleend door de rechtbank Overijssel. Het gaat om de volgende BV's:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ...

Zie ook

Oozo.nl
Weten wat er in jouw buurt of straat gebeurt?
FaillissementsDossier.nl
Alle faillissementen en surseances in Nederland
FaillissementsDossier.be
Alle faillissementen en opschortingen in België
ProcedureCollective.fr
Alle faillissementen in Frankrijk
DatIsSlimBedacht.nl
Tips - Ideeën - Slimmigheden
  • Uitspraken.nl is een produkt van Binq Media B.V. - Mart Smeetslaan 1, 1217 ZE Hilversum - Kvk nummer 54506158