3.513 uitspraken gevonden
Sorteer op: Datum uitspraak
- AmbtenarenrechtHoger beroepHet verzoek om vergoeding van wettelijke rente baseert appellant uitsluitend op het niet tijdig betalen van…
Centrale Raad van Beroep|16 april 2020|ECLI:NL:CRVB:2020:977
Het verzoek om vergoeding van wettelijke rente baseert appellant uitsluitend op het niet tijdig betalen van de TBF. Dat brengt in dit geval mee dat niet de verzoekschriftprocedure van titel 8.4 van de Awb van toepassing is, maar de bezwaar- en (hoger)beroepsprocedure. Vernietiging besluit. Vernietiging uitspraak. Met…
- AmbtenarenrechtHoger beroepAppellante was voorafgaand aan 1 april 2015, namelijk vanaf 17 februari 2014, al volledig arbeidsongeschikt…
Centrale Raad van Beroep|16 april 2020|ECLI:NL:CRVB:2020:1016
Appellante was voorafgaand aan 1 april 2015, namelijk vanaf 17 februari 2014, al volledig arbeidsongeschikt vanwege psychische klachten en de arbeidsongeschiktheid vanuit deze ziekteoorzaak heeft voortgeduurd tot, voor zover hier van belang, de ontslagdatum 1 september 2017. Met het college is de Raad van oordeel dat…
- AmbtenarenrechtHoger beroepGelet op de achtergrond van de Uitkeringsregeling Backpay deelt de Raad niet het standpunt van appellant dat…
Centrale Raad van Beroep|16 april 2020|ECLI:NL:CRVB:2020:964Aangehaald in 11 uitspraken
Gelet op de achtergrond van de Uitkeringsregeling Backpay deelt de Raad niet het standpunt van appellant dat op de Nederlandse Staat in juridische zin de verplichting rust tot betaling van de tijdens de Japanse bezetting niet uitbetaalde salarissen. Dit volgt ook niet uit de hiervoor vermelde volledige naam van de…
- AmbtenarenrechtHoger beroepDe korpschef heeft geen onrechtmatig besluit genomen. Bij deze uitkomst is er geen grond voor de door…
Centrale Raad van Beroep|16 april 2020|ECLI:NL:CRVB:2020:984Aangehaald in 9 uitspraken
De korpschef heeft geen onrechtmatig besluit genomen. Bij deze uitkomst is er geen grond voor de door betrokkene gevraagde schadevergoeding. Het verzoek om schadevergoeding zal daarom worden afgewezen.
- SocialezekerheidsrechtHoger beroepVast staat dat appellant onder de doelgroep van het genoemde overgangsbeleid valt. De Raad volgt appellant…
Centrale Raad van Beroep|16 april 2020|ECLI:NL:CRVB:2020:959
Vast staat dat appellant onder de doelgroep van het genoemde overgangsbeleid valt. De Raad volgt appellant dan ook in zijn betoog dat de rechtbank ten onrechte het beoordelingskader van hoofdstuk 1A van de Wajong van toepassing heeft geacht. Beoordeeld moet worden of het Uwv zich op goede gronden op het standpunt…
- AmbtenarenrechtHoger beroepAfwijzing aanvraag om toekenning van een eenmalige uitkering. De Raad stelt vast dat de minister de aanvraag…
Centrale Raad van Beroep|16 april 2020|ECLI:NL:CRVB:2020:965
Afwijzing aanvraag om toekenning van een eenmalige uitkering. De Raad stelt vast dat de minister de aanvraag van appellant in overeenstemming met het in de Uitkeringsregeling Backpay neergelegde beleid heeft afgewezen op de grond dat niet is voldaan aan de voorwaarde dat de belanghebbende - de vader van appellant - op…
- AmbtenarenrechtHoger beroepNu de verzekeringsarts in haar rapport van 28 december 2017 heeft geconcludeerd dat het knieletsel van…
Centrale Raad van Beroep|16 april 2020|ECLI:NL:CRVB:2020:966
Nu de verzekeringsarts in haar rapport van 28 december 2017 heeft geconcludeerd dat het knieletsel van appellant niet uitsluitend en alleen het gevolg is van het ongeval in 2011 en bovendien niet wezenlijk anders is geworden dan het door het ongeval in 2008 al ontstane knieletsel, appellant geen medische stukken heeft…
- SocialezekerheidsrechtHoger beroepVastgesteld moet worden dat zich onder de gedingstukken twee rapporten van de verzekeringsarts bezwaar en…
Centrale Raad van Beroep|16 april 2020|ECLI:NL:CRVB:2020:975
Vastgesteld moet worden dat zich onder de gedingstukken twee rapporten van de verzekeringsarts bezwaar en beroep van 31 januari 2018 bevinden die, waar het betreft de conclusie over de duurzaamheid van de volledige arbeidsongeschiktheid van appellant op 13 oktober 2010, inhoudelijk niet gelijkluidend zijn. Het Uwv…
- AmbtenarenrechtHoger beroepBeëindiging voortzetting dienstverband omdat het functioneren van appellant niet aan de in redelijkheid…
Centrale Raad van Beroep|16 april 2020|ECLI:NL:CRVB:2020:976
Beëindiging voortzetting dienstverband omdat het functioneren van appellant niet aan de in redelijkheid daaraan te stellen eisen en verwachtingen voldoet.
- AmbtenarenrechtHoger beroepOnvoorwaardelijk ontslag. Plichtsverzuim.
Centrale Raad van Beroep|16 april 2020|ECLI:NL:CRVB:2020:969
Onvoorwaardelijk ontslag. Plichtsverzuim.
- AmbtenarenrechtHoger beroepVoorwaardelijk strafontslag. Plichtsverzuim.
Centrale Raad van Beroep|16 april 2020|ECLI:NL:CRVB:2020:968
Voorwaardelijk strafontslag. Plichtsverzuim.
- AmbtenarenrechtHoger beroepNiet-ontvankelijkverklaring bezwaar omdat dit buiten de bezwaartermijn van zes weken is ingediend en geen…
Centrale Raad van Beroep|16 april 2020|ECLI:NL:CRVB:2020:967
Niet-ontvankelijkverklaring bezwaar omdat dit buiten de bezwaartermijn van zes weken is ingediend en geen sprake is van een verschoonbare termijnoverschrijding.
- AmbtenarenrechtHoger beroepHet betoog van het college dat artikel 3.14 van de NRGA zoals dat luidt sinds 1 juni 2016 van toepassing is…
Centrale Raad van Beroep|16 april 2020|ECLI:NL:CRVB:2020:970
Het betoog van het college dat artikel 3.14 van de NRGA zoals dat luidt sinds 1 juni 2016 van toepassing is op de hier aan de orde zijnde besluitvorming slaagt. Zowel de - formele - besluitvorming als de ingangsdatum van de toekenning van de nieuwe MRI-klasse dateren van na, onderscheidenlijk op de datum van…
- AmbtenarenrechtHoger beroepAan verzoeker is eervol ontslag verleend wegens onherstelbaar verstoorde arbeidsverhouding. Aan het verzoek…
Centrale Raad van Beroep|16 april 2020|ECLI:NL:CRVB:2020:963
Aan verzoeker is eervol ontslag verleend wegens onherstelbaar verstoorde arbeidsverhouding. Aan het verzoek om herziening zijn uitsluitend argumenten ten grondslag gelegd op grond waarvan verzoeker van mening is dat de uitspraak van 22 juni 2017 onjuist is. Het verzoek bevat geen nieuwe feiten of omstandigheden als…
- SocialezekerheidsrechtHoger beroepIntrekking en terugvordering Wajong-uitkering. Er is geen sprake van een onzorgvuldig genomen besluit…
Centrale Raad van Beroep|16 april 2020|ECLI:NL:CRVB:2020:962
Intrekking en terugvordering Wajong-uitkering. Er is geen sprake van een onzorgvuldig genomen besluit. Afwijzing verzoek om schadevergoeding.
- SocialezekerheidsrechtHoger beroepWat appellante in hoger beroep heeft aangevoerd, is in essentie een herhaling van de gronden die zij in…
Centrale Raad van Beroep|16 april 2020|ECLI:NL:CRVB:2020:961
Wat appellante in hoger beroep heeft aangevoerd, is in essentie een herhaling van de gronden die zij in beroep tegen de medische onderbouwing van het bestreden besluit heeft aangevoerd. Deze gronden zijn in de aangevallen uitspraak, zoals weergegeven onder 2 van deze uitspraak, gemotiveerd besproken. Het oordeel van…
- SocialezekerheidsrechtHoger beroepHet oordeel van de rechtbank, dat het primaire besluit van 22 oktober 2015, voor zover daarbij is gesteld dat…
Centrale Raad van Beroep|16 april 2020|ECLI:NL:CRVB:2020:960
Het oordeel van de rechtbank, dat het primaire besluit van 22 oktober 2015, voor zover daarbij is gesteld dat geen sprake is van nieuwe feiten en omstandigheden, niet op rechtsgevolg is gericht, wordt niet gedeeld. Het Uwv heeft in het besluit van 14 juli 2015 uitdrukkelijk aangegeven dat het verzoek van 14 januari…
- SocialezekerheidsrechtHoger beroepDe verzekeringsarts bezwaar en beroep heeft te kennen gegeven zich te kunnen vinden in de door de deskundige…
Centrale Raad van Beroep|16 april 2020|ECLI:NL:CRVB:2020:958
De verzekeringsarts bezwaar en beroep heeft te kennen gegeven zich te kunnen vinden in de door de deskundige aangegeven aanvullende beperkingen. De arbeidsdeskundige bezwaar en beroep heeft in het rapport van 16 september 2019 afdoende gemotiveerd dat de geduide functies, ook wanneer wordt uitgegaan van de aanvullende…
- SocialezekerheidsrechtHoger beroepHet oordeel van de rechtbank dat de verzekeringsarts bezwaar en beroep voldoende deugdelijk heeft gemotiveerd…
Centrale Raad van Beroep|15 april 2020|ECLI:NL:CRVB:2020:954
Het oordeel van de rechtbank dat de verzekeringsarts bezwaar en beroep voldoende deugdelijk heeft gemotiveerd waarom appellante minder beperkingen heeft vastgesteld in verband met de lichamelijke klachten, wordt niet gevolgd. Geconcludeerd wordt dan ook dat de verzekeringsarts bezwaar en beroep de gewijzigde…
- SocialezekerheidsrechtHoger beroepDe inkomsten vallen op grond van de zorgovereenkomst niet onder loon uit dienstbetrekking omdat het gaat om…
Centrale Raad van Beroep|15 april 2020|ECLI:NL:CRVB:2020:949Aangehaald in 13 uitspraken
De inkomsten vallen op grond van de zorgovereenkomst niet onder loon uit dienstbetrekking omdat het gaat om inkomsten uit niet-verzekeringsplichtige werkzaamheden. Er is onvoldoende onderbouwd dat sprake is van een arbeidsovereenkomst. Afwijzing verzoek om schadevergoeding.
Zoektips
Een ECLI (ook kort, zoals HR:2020:2020), LJN of vindplaats (NJ 2019/123) opent direct de uitspraak. Gebruik aanhalingstekens voor een exacte woordgroep (“ontslag op staande voet”), OR voor alternatieven (huur OR pacht), een sterretje voor woorddelen (huur* vindt ook huurder) en een minteken om een woord uit te sluiten.