Zoeken naar rechterlijke uitspraken en jurisprudentie

Via Uitspraken.nl kunt u eenvoudig zoeken in onze online uitspraken databank door het invoeren van één of meerdere trefwoorden. Het is uiteraard ook mogelijk om te zoeken op wetsartikelen, zaaknummer, ECLI nummer of het oude LJN nummer.

8 jaar cel voor poging doodslag Emmeloord

?De rechtbank Midden-Nederland veroordeelt een 35-jarige verdachte uit Urk tot een gevangenisstraf van 8 jaar voor poging tot doodslag op een 18-jarig meisje op 19 oktober 2014 op camping Het Bosbad in Emmeloord. 

 
In de zaak van de gewelddadige dood van het meisje vindt de rechtbank bewezen -onder meer op grond van DNA-bewijs- dat de verdachte haar met een steen meermalen op het hoofd geslagen heeft. De rechtbank acht echter onvoldoende bewijs aanwezig voor het stichten van brand door verdachte in het chalet waar het slachtoffer toen verbleef. 
 
De rechtbank spreekt de verdachte vrij van de brandstichting. En omdat sectie heeft uitgewezen dat de dood van het slachtoffer is veroorzaakt door de brand, spreekt de rechtbank hem ook vrij van moord of doodslag.
 
De rechtbank vindt wel bewezen dat de verdachte zich door met een steen op het hoofd van het slachtoffer te slaan schuldig gemaakt heeft aan poging tot doodslag voorafgaand aan de brand. Daarvoor legt de rechtbank een gevangenisstraf van 8 jaar op. De rechtbank houdt rekening met de gruwelijke en zeer gewelddadige manier waarop de verdachte te werk is gegaan en vindt ook strafverzwarend dat verdachte de nabestaanden volledig in het ongewisse gelaten heeft over de reden waarom hij dit misdrijf gepleegd heeft.

Bron: Rechtbank Midden-Nederland

Zie ook

Oozo.nl
Weten wat er in jouw buurt of straat gebeurt?
FaillissementsDossier.nl
Alle faillissementen en surseances in Nederland
FaillissementsDossier.be
Alle faillissementen en opschortingen in België
ProcedureCollective.fr
Alle faillissementen in Frankrijk
DatIsSlimBedacht.nl
Tips - Ideeën - Slimmigheden
  • Uitspraken.nl is een produkt van Binq Media B.V. - Mart Smeetslaan 1, 1217 ZE Hilversum - Kvk nummer 54506158